Пошук...

неділю, 18 березня 2018 р.

Школи запрошують пілотувати курс "Природничі науки"


1 вересня 2018 року в 10-му класі буде вивчатись інтегрований курс «Природничі науки». Він впроваджується в межах експерименту, і Міністерство освіти і науки запрошує школи брати участь у пілотуванні курсу.

Експериментальні програми розроблено для класів суспільно-гуманітарного, спортивного та художньо-естетичного спрямування. Через це курс може викладатися лише для учнів, що не планують складати ЗНО із природничих предметів. Викладати курс можуть вчителі природничих предметів без обов’язкового проходження курсів підвищення кваліфікації.
Упродовж пілотування інтегрованого курсу планується поетапно розробити необхідне навчально-методичне забезпечення (підручники й посібники для учнів; методичні посібники для вчителів; веб-сайт інформаційно-комунікаційної та дидактичної підтримки курсу). Також відбуватиметься апробація методик інтегрованого навчання та розроблятиметься інструментарій для моніторингу й перевірки якості природничих знань учнів, ефективності методик і засобів навчання.
Для використання з 1 вересня 2018 року Колегією МОН схвалено 4 проекти навчальних програм інтегрованого курсу «Природничі науки»:
Допомагати школам у пілотуванні курсу можуть інститути післядипломної педагогічної освіти, у повноваження яких входить, зокрема, методична підтримка.
У межах освітнього проекту «На урок» також буде оголошено конкурс на кращі навчальні матеріали до уроків з інтегрованого курсу.
Щоб долучитися до пілотування інтегрованого курсу «Природничі науки», школа має звернутися до місцевого органу управління освітою.

Немає коментарів:

Дописати коментар