Пошук...

понеділок, 21 серпня 2017 р.

22-29 серпня кожен вчитель може долучитися до безкоштовного семінару про STEM-підходи в навчанні

З 22 до 29 серпня 2017 року педагоги, методисти, науковці зможуть більше дізнатися про STEM-підходи в навчанні під час безкоштовного семінару «Web-STEM-школа – 2017». Він проходитиме дистанційно, в режимі off-line, щоб кожен міг долучитися в зручний для нього час. Для участі необхідно зареєструватися, заповнивши аплікаційну форму на сайті http://yakistosviti.com.ua
Що таке STEM, як створити STEM-середовище, які ресурси для цього потрібні, що таке проектна культура – на ці та інші запитання впродовж тижня відповідатимуть 20 експертів, практиків та вчителів-новаторів. Зокрема, йтиметься про впровадження STEM-підходів під час вивчення предметів природничо-математичного циклу, у дошкільній та початковій освіті, використання проектно-дослідної діяльності тощо. З повною програмою семінару можна ознайомитися за посиланням.
«STEM – це Science (наука), Technology (технології), Engineering (інженерія), Math (математика). Всі ці складові вивчалися окремо, але стандарти нового покоління вимагають інтегрованого вивчення цих предметів. Це і є STEM-підходи до організації навчального простору, STEM – це робота в команді», – пояснює Олена Патрикеєва, начальник відділу STEM-освіти Інституту модернізації змісту освіти.
На семінарі будуть представлені технології, необхідні для реалізації дидактичних принципів Нової української школи та формування у школярів ключових компетентностей, необхідних у ХХІ столітті.
Учасники зможуть отримати авторські методичні матеріали, безпосередні рекомендації, приклади, уроки, програми зі STEM-елементами. Вони матимуть можливість ставити запитання спікерам, оцінювати їхні матеріали, спілкуватися між собою, поширювати досвід. Організатори відзначають, що для них є дуже важливим зворотній зв’язок – вони очікують на коментарі на YouTube-каналі або Facebook-сторінках проекту «Якість освіти» та відділу STEM-освіти ІМЗО.
Крім того, у разі успішного виконання тестового завдання за підсумками курсу кожен слухач зможе отримати сертифікат.

1 коментар: